Home Новини Според кабинета: Русия е една от основните заплахи за България

Според кабинета: Русия е една от основните заплахи за България

155
0
SHARE

В доклада за национална сигурност от 2016-та година, кабинетът на България определя Русия като една от основните заплахи за сигурността на държавата и Европа.
На нашите читатели предоставяме част от доклада, без да добавяме анализ на тази оценка на нашите държавници. Нека всеки сам оцени истинността и пълнотата на този анализ. Да се надяваме, че със същата загриженост екипът на премиера Борисов е обърнал внимание на държавата с най-голямата войска на балканите, с която граничим и процесите, които се случват в нея. Разбира се да не забравяме съмнителната дейност на някои неправителствени чуждестранни организации, които са активни у нас. Някои от тях вече са класифицирани като заплаха в други държави.

„Действията на Русия са източник на регионална нестабилност и заплашват нашата основна цел за единна, свободна и мирна Европа. Нарастват предизвикателствата пред сигурността най-вече в региона на Балтийско и Черно море, както и в източната част на Средиземно море, където Русия засилва своите военни способности и увеличава военните си дейности“.

източник: http://pogled.info/bulgarski/pravitelstvoto-borisov-3-obyavi-rusiya-za-edna-ot-osnovnite-zaplahi-za-balgariya.89182

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here