Home Социален живот Образование „Символ на доброто” – национален конкурс за детска рисунка

„Символ на доброто” – национален конкурс за детска рисунка

883
0
SHARE

Сдружение „Азбукари“ организира за трети път национален конкурс за деца както в България, така и в чужбина. Той е част от Националната кампания „Монумент Дядо Добри – Първият паметник на Доброто в България“. Идеята е чрез изкуството да се мотивират учениците да пресъздадат как те виждат добрите постъпки както на българския народ, така и на отделни личности.

В конкурса могат да се включат всички ученици от I до XII клас, също така ученици от школи, клубове, читалища в България и извън страната. Условието е един кандидат да участва само с една творба, която трябва да бъде на харитен носител с размер 35х50 см. или А4. На гърба на всяка рисунка трябва да се съдържа информация за автора.

Срокът за изпращане на картините е до 31 януари 2019 г. на адрес: България, гр. София, кв. Редута, ул. Царичина 1, офис 1, „Сдружение Азбукари“, пощ. код 1505.

Специално жури ще оценява рисунките. Тези, които получат най-много гласове ще бъдат избрани за финалисти. Отличените ще получат награди на специална церемония.

Кой е дядо Добри?

Добре Димитров Добрев или известен най-вече като дядо Добри, е Светецът от Байлово – български дарител, с чиято помощ се реставрират и поддържат много български християнски храмове. Живее като аскет, в крайна бедност, тъй като всичките си пари дарява на българските църкви. Роден е през юли 1914 г. в Царство България. Почина на 103 г. тази година, в Кремиковския манастир.

По инициатива на учениците от Професионална гимназия по каменообработване в с. Кунино в памет на дядо Добри те ще издигнат паметник заедно със скулптора Красимир Митов.

фото: Национална мрежа на децата и сдуржение Азбукари

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here