Home Култура и Туризъм Румъния и Полша атакуват азиатските туристически пазари

Румъния и Полша атакуват азиатските туристически пазари

111
0
SHARE

Двете страни ще разработят и популяризират съвместни маршрути по линия Паметници на ЮНЕСКО, средновековни замъци и крепости.

Полша и Румъния са добре позиционирани и сред германските туроператори.

Тази година сп. Форбс определи известния като замъка на Дракула на второ място в света за най-скъп имот 140 млн. долара. Замъкът Бран, както всъщност е историческото му наименование, е построена през 13 век и се свързва с името на румънския княз Влад Цепеш, управлявал през 15 век. Всъщност името Дракула идва от писателя Брам Стокър, който се вдъхновява и създава едноименния роман в края на 19 век.

Интересен факт е, че имотът е собственост на Доминик фон Хабсбург, принц на Тоскана, архитект в щата Ню Йорк и син и наследник на принцеса Иляна. Самият имот е завзет от румънските власти, а семейството на благородника е принудено да напусне страната. Благодарение на закон за реституцията през 2006 г. Доминик фон Хабсбург успява да получи замъкът обратно.

Да припомним, че преди 4 години аналогичен проект беше обявен, че ще се реализира и между България и Румъния. С времето обаче стана ясно, че това е си остава само едно добро намерение и съобщена новина, без никакво развитие.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here