Home Анализи ПРАВОРАЗДАВАНЕ ПО БЪЛГАРСКИ: НАГЛИТЕ (БАНДАТА ЗА ОТВЛИЧАНИЯ) ПРЕДСРОЧНО НА СВОБОДА

ПРАВОРАЗДАВАНЕ ПО БЪЛГАРСКИ: НАГЛИТЕ (БАНДАТА ЗА ОТВЛИЧАНИЯ) ПРЕДСРОЧНО НА СВОБОДА

421
0
SHARE

Ивайло Евтимов-Йожи и Любомиp Димитpов-Гpебеца, известни в полицейските протоколи под разработката „Наглите“ могат да напуснат затвора предсрочно ако Апелативният съд потвърди решението на предходните инстанции.

Как се излиза от затвора по-рано? С работа – ако работиш два дни без свобода се равняват на три. Близките на пострадалите са убедени, че зад тази свобода се крие финансова тарифа. Тази група е виновна за общо 12 отвличания, 13-то остана неразкрито. Сред техните жертви са:

Ангел Бончев, Киро Киров, Румен Гуненски, Михаил Краус, Джорджо Марков.

За свободата си някои от тях платиха милиони,  а близките им получаваха рязани пръсти и уши.

Да припомним, че криминалната група беше заловена през 2009, като  първоначално бяха арестувани 28 души, но само 11 бяха обвинени. На по-късен етап част тях бяха оневинени и в затвора бяха изпратени едва 4-има. Присъдата за единия беше 10 години затвор.

Всичко това се случва седмица след като в България бе организиран Марш за европейско правосъдие – един протест, в който се включиха стотици за освобождаване на държавата от мафията, отпор срещу срастването на властите, реформа за гарантиране на върховенството на закона и правата на гражданите.

снимка: в. Дневник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here