Home Новини Пострадал българин при стрелбата в Констанц

Пострадал българин при стрелбата в Констанц

664
0
SHARE

Един българин е пострадал в дискотеката в германския град Констанц тази сутрин около 4.30 часа когато 34-годишен мъж откри стрелба. Българинът се е наранил по време на паниката и суматохата, когато хората са се опитвали да бягат в различни посоки. Германските власти са информирали българските, но съгласно законодателството неговите лични данни могат да бъдат предадени само ако човекът изрично пожелае. Гражданите, които  искат да получат актуална информация за случая могат да се обадят в Генералното консулство в Мюнхен на телефони: 49 89 171 176 14 и +49 89 171 176 15, дежурен телефон в извънработно време: +49 172 888 10 56.

Успоредно с това стана ясно, че извършителят е иракски кюрд, който живее от 1991 година в Германия и не е бежанец. Той е бил познат на полицията за побой с тежки телесни повреди и разпространение на наркотици. Според полицията няма данни това да е терористичен акт. Мъжът бил ядосан, тъй като охраната не го допуснала в дискотеката. Той отишъл до дома си, взел оръжие и когато се върнал в дискотеката започнал да стреля. Изстреляни са 20 патрона, убита е една жена, а няколко човека са ранени. При престрелката навън с полицията има пострадал полицай. 34-годишният мъж същото е ранен и умира по-късно в болницата.

Днес германската полиция съобщи и нови данни за нападението от Хамбург преди два дни. Там 28-годишен наръга с нож и уби един мъж, и рани други хора в супермаркет от веригата Едека. Той е известен на полицията като ислямист, но не и като джихадист, психически нестабилен. Имал е подадена молба за убежище, която е била отхвърлена, но тъй като не е имал документ не е можел да бъде екстрадиран.

фото и информация: http://www.spiegel.de/panorama/justiz/konstanz-streit-war-grund-fuer-toedliche-schuesse-in-disko-a-1160598.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here