Home На световната сцена Пловдивчанин със статуетка Emmy

Пловдивчанин със статуетка Emmy

82
0
SHARE

Той се казва Кал Атанасов и е само на 24 години

За пловдивчанина, който от години живее в Лос Анджелис, това е втората награда Emmy. Първият спечелен приз е с късометражната анимация „The Wishgranter”, която създава заедно със свои двама колеги състуденти. Тя попада сред трите най-добри филми, номинирани за студентски Оскар.

Новоприсъдената статуетка е за индивидуално постижение в областта на анимацията за филма „Crow: The Legend“. Той бе излъчен през ноември 2018 година и оттогава е събрал почти 7 милиона гледания през различните платформи. Досега лентата бе отличена и с награда Annie за най-добра продукция на виртуална реалност.
Кал Атанасов е автор на цялата визия на филма – от героите и обстановкато, до декорите, фона, всичко, а вдъхновение за тях черпи от родния си Пловдив.

Кал Атанасов заминава с родителите си за Америка още като дете – на 11 години, едва в четвърти клас. Преди да отпътуват е ученик на Ахмед Чаушев в Стария Пловдив. Когато е на 8 г., Калоян вече е рисувал заедно с кандидат-студенти за Художествената академия.

Завършва съвсем обикновено гимназия, но по-късно влиза в едно от най-реномираните училища по изкуства Ringling College of Art and Design в Сарасота, Флорида, коео завършва през 2016 г.

Още като ученик момчето е носител на престижни награди в областта на изобразителното изкуство, а по-късно при дипломирането си е назначен като Character Design Artist във фирмата за виртуална интерактивност Pullstringв Сан Франсиско, Калифорния.

Кал Атанасов ще получи наградата си ЕММИ на специална церемония в Пасадена Сивик Аудиториум в Пасадена на 3 май.

фото:
YouTube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here