Home Новини ОДОБРЯВАТЕ ЛИ – ЗА УНИВЕРСИТЕТСКИ ПОДКУП ЗАТВОР 6 ГОДИНИ?

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ – ЗА УНИВЕРСИТЕТСКИ ПОДКУП ЗАТВОР 6 ГОДИНИ?

29
0
SHARE

Двама професори от Университета по хранителни технологии в Пловдив, които бяха заловени с подкуп в замяна на по-високи оценки, рискуват да бъдат осъдени на 6 години затвор. Единият от тях – 66 годишен, е поискал 600 лв., за да постави положителна оценка върху две изпитни работи на един студент. Заради това си деяние е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. Като обвиняеми са привлечени и двама души, които са „играли“ ролята на негови „асистенти“ в уреждане на схемата.
Другият професор – 59-годишен, е поискал същата сума за да постави положителна оценка върху изпитни задачи на двама студенти.
Парадоксът е, че българските съдилища са склонни да „издадат“ условна присъда за тежка катастрофа с жертви, но да натикат в затвора хабилитирани лица за взети пари „под масата“. Прокуратурата пък години наред удобно си „затваря“ очите за редица сделки и подкупи по високите етажи на властта. За това България е там, където е – професорите се оказват най-престъпната хайка, а всичко друго е по ноти!
Честит 24-ти май!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here