Home Новини Обратно – пушенето в Австрия се „завръща“

Обратно – пушенето в Австрия се „завръща“

538
0
SHARE

Виена, която тази година оглави класацията за най-сигурно място за живеене, планира да възстанови пушенето в заведенията през май следващата година. Промяната е договорена между консервативната Народна партия и крайнодясната Партия на свободата като в подкрепа на това са и собствениците на заведения. /Крайно десните се обявиха за това още преди изборите като обещаха да променят закона ако спечелят./

Според готвеното изменение всеки собственик сам ще решава кое да избере. Против връщането е здравният министър.

Част от споразумението между двете политически партии, които възнамеряват да направят промяната, е да се повиши от 16 на 18 години забраната да се пуши и да се наказва пушенето в кола, когато вътре има дете.

Да припомним, че Австрия бе една от последните в ЕС, която реши да забрани пушенето в заведенията от 2018 г. Досега на по-големите ресторанти в алпийската република беше разрешено да имат отделни помещения за пушачи и непушачи. Цигареният дим бе разрешен и в малки ресторанти с някои изключения. Новото правило разширява обхвата на забраната: важи за всички обществени места, където се произвеждат, преработват или консумират храни и напитки.

инфо и фото:

https://www.n-tv.de/panorama/Eine-der-letzten-Raucher-Bastionen-faellt-article15469141.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here