Home Култура и Туризъм Нестандартни решения – швейцарско село наложи забрана да бъде снимано

Нестандартни решения – швейцарско село наложи забрана да бъде снимано

167
0
SHARE

По принцип в Германия, Швейцария и Австрия е честа практика забраната на снимки на обществено значими места като музеи или замъци. Оставете фотоапарата ако сте тръгнали и към Bergün – едно селце в живописния район Сейнт Мориц. От няколко дни с решение на местните власти всички фотоси бяха изтрити от интернет пространството, като е наложена забрана за публикуването на нови изображения. Обяснението за наложеното ембарго от местните хора е, че евентуални снимки биха оказали определено и неточно влияния на потенциални туристи.

Единствените фотоси, които могат да се видят са на руски портал:

http://www.myswitzerland.com/ru/berguen-albula.html

Както и в още един сайт, но те не разкриват напълно уникалната природа и красота на района:

http://www.berguen-filisur.ch/sommer/vor-ort/aktuelles/news/detail/article/gemeinde-berguenbravuogn-fuehrt-herzliches-fotografierverbot-ein.html

Кметът на Bergün отправи покана към туристите всеки лично да се убеди в красотата на неговото село.

На нарушителите на забраната ще се налага глоба, която е символична – 5 франка, като средствата ще се насочват за опазване на природата.

Коментарите на това решение бяха разнопосочни – от възмущение и сравнение със Северна Корея, до умишлена маркетингова стратегия.

Успоредно с това беше споделено и проучване, според което разнообразните снимки и постове на потребители в социалните мрежи оказват потискащо влияние върху други хора, които не пътуват толкова или пък животът им не е толкова вълнуващ.

Източник:

http://www.bote.ch/nachrichten/wirtschaft/fotografieren-in-berguen-verboten;art46442,1014992

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here