Home Анализи Независимост на Бавария?

Независимост на Бавария?

441
0
SHARE

Независима Бавария – за това са се обявява почти всеки трети от участвалите в проучване, поръчано от вестник Билд. В шест провинции почти всеки пети жител е гласувал „за напускане“ . Допитването е проведено във всички области на страната от агенция YouGov. Въпросът, зададен на анкетираните е: „Съгласни ли сте със следното твърдение: Моята провинция трябва да бъде независима от Германия.“

По конституция нито една провинция не може да се отдели самостоятелно. Това е решението на Конституционния съд, който бе сезиран от инициативата „Свобода за Бавария“.

Тези настроения не са новост. Миналата година, когато се проведе референдумът във Великобритания имаше се надигнаха същите гласове за обявяването на независимост на Бавария от Германия.

 фото: unionland.de

Политикът от германския Хистиянсоциалния съюз Щефан Вогел е на мнение, че Бавария ще се справи по-добре самостоятелно. За първи път той лансира идеята си още преди 2 години. Според него останалите провинции критикуват Бавария, а в същото време печелят милиарди от държавното фискално изравняване.

фото: 3DCenterforum

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here