Home Новини Летището в Хановер работи отново нормално

Летището в Хановер работи отново нормално

204
0
SHARE

То беше затворено за няколко часа в съботния ден, около 15.40 ч., като един мъж влезе в зоната за сигурност с кола. Колата е стигнала до пистата и е била в близост до ербус 320 на гръцка авиокомпания с 172 пътници на борда. Пред медии представител на летището е заявил, че нарушителят дори е карал след приземяващ се самолет.

Това е наложило полетите да бъдат преустановени – засегнати са 13 кацания и 9 излитания. Мъжът е бил обкръжен от полицията, но известно време той е оказвал съпротива.

След като полякът е бил задържан от полицаите в колата му не са намерени опасни предмети или взривни вещества. Абсолютно е отхвърлена версия за терористична атака.

Установено е, че шофьорът, който е 21 годишен поляк, е бил дрогиран, съобщи говорителят на полицията. Той е бил с BMW, с полска регистрация. Подложен на тестове за наркотици, които са дали положителен резултат за наличие на амфетамини и кокаин.

Летището в Хановер е шестото по големина в Германия. Полетите са били възстановени още в съботната вечер около 20 часа.

фото и информация: https://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2018-12/hannover-flughafen-zwischenfall-auto-flugbetrieb-eingestellt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here