Home Анализи Кога Великобритания ще каже „Довиждане“ на ЕС?

Кога Великобритания ще каже „Довиждане“ на ЕС?

460
0
SHARE

Март 2019 година Обединеното кралство ще напусне ЕС както и Митническия съюз, и Общия пазар на ЕС. Информацията съобщиха двама министри пред вестник Сънди телеграф. Всъщност членовете на кабинета – на финансите Филип Хамънд и на външната търговия Лиам Фокс, имат напълно различни позиции по темата – единият е проевропеец, а другият твърд привърженик на излизането от съюза.

И двамата обаче са на едно мнение, че Брекзит не може да бъде безкраен процес и всички трябва да знаят кога ще приключи.

Освен това и Фокс, и Хамънд са на мнение, че трябва да се запазят тесните връзки с ЕС, а границата между Северна Ирландия и Ирландия ще остане като в Шенген – отворена.

Според френския вестник „Фигаро“ все повече британци подават искания за френско гражданство, но вероятността за издаването на паспорти на британските граждани е малка, смята медията.

Води се и още една надпревара – за банковите офиси.  Една част от тях вероятно ще се прехвърлят във Франкфурт. Неотадавна Холания също обяви готовност да „приюти“ големите компании, които напуснат Великобритания.

фото: http://www.huffingtonpost.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here