Home Анализи Какво се случва с бизнес-средата в Каталуня?

Какво се случва с бизнес-средата в Каталуня?

125
0
SHARE

След обявеното намерение на две от големите каталунски банки, които обсъждат да преместят централите си извън размирната напоследък испанска провинция, дойде друга изненадваща новина – испанското правителство смята да окаже съдействие на фирмите по-лесно да напуснат района, регистрирайки се в друга част на страната. Информацията идва от агенция Ройтерс, като според нея предстои правителството да одобри указ, с който това да се случи.

Освен че тук се намира едно от най-бързо развиващите се пристанища в Европа, в Каталуня имат заводи и големи компании като Нестле и Фолскваген, които притежават Сеат. (Автомобилната централа се намира в Марторей, Барселона.)

Ако се стигне до тази стъпка това ще удари сериозно икономически Каталуня, която се готви в следващите дни да обяви независимост.

Успоредно с това Конституционният съд на Испания блокира насроченото за понеделник заседание на регионалното правителство, на което се очаква да се дебатира именно вотът от референдума и евентуалното отцепване.

фото: catalunyamotor.es

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here