Home Култура и Туризъм Изложба на български творци в Берлин

Изложба на български творци в Берлин

199
0
SHARE

На 16 ноември от 19 часа в Българския културен институт в Берлин (Leipzigerstr. 114-115, 10117, Berlin) Соня Русков и Пламена Рачева ще покажат своите творби в изложба.

Експозицията на Соня Русков „Будни сънища“ бе представена миналото лято и във Варна.

От 2000 г. Соня Русков живее и работи като художник в Германия. Тя е завършила Художествената академия в София в класа на покойния Светлин Русев. Защитава магистърска степен „Реставрация“ и е работила по възстановяването на стенописите в едни от най-големите църкви и манастири в България. Нейните творби са познати и извън пределите на Европа с множеството самостоятелни изложби, които има зад гърба си, а картините й могат да се видят както в публични, така и в частни колекции в цял свят, в това число в Южна Африка.

В продължение на шест години (2012-2018) Соня Русков бе избрана от специално жури да ръководи проекта  „Култура в училище“.

Пламена Димитрова-Рачева, графика, специализира в областта на съвременното изкуство. В настоящата експозиция представя селекция от графични произведения върху ръчно изработена хартия с автобиографичен характер.

 

заглавно фото: inlife.bg

снимки: Български културен институт

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here