Home Новини ЕК ще преговаря със САЩ за отпадане на визите

ЕК ще преговаря със САЩ за отпадане на визите

181
1
SHARE

Само 5 страни от ЕС към настоящия момент се нуждаят от виза, за да влязат в САЩ – България, Румъния, Хърватия, Полша и Кипър. Еврокомисарят по въпросите на миграция, вътрешните работи и гражданството – Димитрис Аврамопулос коментира, че приоритет на ЕК ще бъде постигането на визова реципрочност за всички държави. Еврокомисарите са единни, че действията на ЕК и през 2019 ще продължат като и на петте засегнати страни ще бъде предложена подкрепа, в това число и финансова, за да могат тези държави да изпълнят изискванията на Програмата на САЩ за премахване на визите.

Позицията на българския евродепутат Емил Радев бе, че ако не отпаднат визите ЕК трябва също да предложи въвеждането на визи за американски граждани.

фото:
USA Tipps

1 COMMENT

  1. […] ЕК ще преговаря със САЩ за отпадане на визите Доналд Тръмп – „Стена по границата с Мексико ще има!“ Ако искате „Зелена карта“ сега е моментът Разказ на българската писателка Здравка Евтимова в американски учебник Над  $ 95 млн. обезщетение за собственика на Световния търговски център SHARE Facebook Twitter […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here