Home Новини Време за опера – „Евита“ с премиера в Мюнхен

Време за опера – „Евита“ с премиера в Мюнхен

162
0
SHARE

ВРЕМЕ ЗА ОПЕРА – „ЕВИТА“ С ПРЕМИЕРА В МЮНХЕН

Един от най-популярните мюзикъли – „Евита“, е включен в календара на Мюнхенската опера и балет през месец април. Премиерата на представлението, което е представено за първи път преди 42 (1975 г.) е утре от 19.30 часа. Композитор е световно-известният британец Андрю Лойд Уебър, като сюжетът е базиран на истинската история на Ева Перон.

Този уикенд, както и в празничния първи ден от Великден – понеделник „Евита“ ще има по две представления – едно дневно и едно вечерно. Цените на билетите са от 29 евро, а мюзикълът е с продължителност 2 часа с 2 антракта всеки от по 20 минути.

От 1979 г. мюзикълът се изпълнява и на Бродуей, но въпреки голямата си популярност най-вече с „Don’t Cry For Me, Argentina“, никога не успява да надмине „Исус Хрустос суперзвезда“.

През 1996 г. по мюзикъла бе създадена и филмова адаптация, в който Мадона направи главната роля, а авторите на филма получиха Златен глобус и Оскар година по-късно.

Още информация от страницата на театъра:

https://www.deutsches-theater.de/evita/

Кой е Андрю Уебър – създател на световноизвестните мюзикъли „Котки“ „Сънсет буледард“ „Фантомът на операта“ и много други. Един от малцината композитори, които съчетават несъвместими на пръв поглед жанрове.

Коя е Ева Перон?

Мария Ева Дуарте де Перон изключително влиятелна личност не само като първата дама на Аржентина, но и като лидер на профсъюзите и на женската партия, която през 1951 година започва кампания да бъде допусната до изборите за вицепрезидент. Съпругът й, както и военните не позволяват това да се случи, но като компенсация на следващата година я обявяват за духовен лидер на Аржентина. Често е критикувана за разточителното харчене за дизайнерски дрехи и бижута, които са в пълен противовес с бедността в страната. Почитателка на Кристиан Диор и същевременно с грижа за болните и изоставени хора в приютите, тя се занимава с благотворителност. Умира само на 33 г.

Мария Ева Дуарте де Перон (на испанскиMaría Eva Duarte de Perón), известна и като Евита (7 май 1919 – 26 юли 1952) е втората жена на аржентинскияпрезидент Хуан Доминго Перон (18951974) и първа дама на Аржентина от 1946 до смъртта ѝ през 1952.

Влиянието на Ева Перон се базира на ролята ѝ на лидер на проперонистките профсъюзи, както и на женската партия. Тя е призната за най-влиятелната жена в историята на Аржентина. През 1951 година Ева Перон започва кампания да бъде допусната до изборите за вицепрезидент. Под натиска на военните съпругът ѝ се противопоставя на това нейно желание. За компенсация през 1952 година тя е обявена за Духовен лидер на Аржентина. Често е обвинявана, че превръща политическия живот в шоубизнес.

Остро критикувана за разточителната си слабост към скъпите бижута, кожи и дизайнерски тоалети, които силно контрастират с мизерията, която обгръща страната. Един от нейните любимци е Кристиан Диор. Ева Перон е била изключително суетна и дори дълго време е криела истинската си възраст, като е твърдяла, че е родена през 1922 г., вместо през 1919 г. Както тя самата казва в свои изявления – “Времето е най-големият ми враг.” Въпреки показната си суетност и разточителство Ева Перон почти непрекъснато се занимава с благотворителност и даже постоянно посещава и лично се грижи за болни и изоставени хора в приютите.

Умира на 33 г. от рак на маточната шийка. Тялото ѝ е балсамирано и изложено за поклонение до 1955 г., когато Перон е свален с преврат. Тленните ѝ останки са пренесени в Милано, където съпругът ѝ е в изгнание. След време той се връща в Аржентина и отново става президент. Евита е погребана за трети път, този път в семейната гробница на Дуарте.

Днес Ева Перон е позната на света благодарение на мюзикъла на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс Евита, който по-късно е адаптиран във филм с участието на Мадона.

 

Създател на световноизвестните мюзикъли “Котки“, “Фантомът на операта“, “Сънсет булевард“, “Йосиф и фантастичната му пъстра дреха“, “Исус Христос – суперзвезда“, “Евита“ и др.
Един от малкото музиканти, способни да съчетаят в спектаклите си несъвместими на пръв поглед жанрове.

 

München Ticket

Bottom of Form

EVITA – Premiere

MI 12.04.2017, 19:30 Uhr | Deutsches Theater

 

AUF SOCIAL MEDIA TEILEN

FREUNDEN WEITERSAGEN

AUF TWITTER TEILEN

AUF GOOGLE+ TEILEN

ZUM KALENDER HINZUFÜGEN

Die Originalproduktion in München

EVITA ist eines der größten Stücke der Musical-Geschichte: Unsterblich allein durch die packende Geschichte der schillernden Präsidentengattin Eva Perón und die unwiderstehlichen Kompositionen Andrew Lloyd Webbers, allen voran einer der wohl größten Musical-Hits, „Don’t Cry for Me Argentina“. Mit eleganten Choreografien, opulenter Ausstattung und einem herausragenden Orchester feierte die offizielle Produktion von Andrew Lloyd Webber und Tim Rice in Großbritannien und Deutschland überwältigende Erfolge. Jetzt darf sich auch das Münchner Publikum auf ein Wiedersehen mit dem mehrfach prämierten Meisterwerk freuen.
Berührende Geschichte einer außergewöhnlichen Frau

Mit EVITA setzte das gefeierte Autorenteam Andrew Lloyd Webber und Tim Rice der argentinischen Präsidentengattin Eva Perón, ihrer strahlenden Schönheit, stilvollen Erscheinung und ihrem faszinierenden Charisma ein Denkmal und schuf ein echtes Meisterwerk. Ausgezeichnet mit dem Olivier-, dem Tony- sowie dem Drama Desk Award als „Bestes Musical“ zeichnet EVITA die berührende Geschichte einer außergewöhnlichen Frau nach: ihren unglaublichen Aufstieg vom einfachen Mädchen zur mächtigsten Frau und Ikone Argentiniens.

Pressestimmen

„Ein Beweis, dass die faszinierendsten Geschichten wohl immer noch das Leben selbst schreibt.“ Münchner Merkur
„Evita triumphiert. Eine Produktion voller Leidenschaft. Ein überwältigender Erfolg.“ The Echo
„Gut gemacht und frisch wie am ersten Tag.“ Frankfurter Rundschau
„Die beste, konsequenteste und auch mutigste Evita Inszenierung.“ Hamburger Abendblatt

WEITERLESEN

QUELLE: VERANSTALTER – IRRTÜMER UND ÄNDERUNGEN VORBEHALTEN.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here