Home Новини АТЕНТАТ В КАБУЛ, ДЕСЕТКИ ЖЕРТВИ, НАНЕСЕНИ СА ЩЕТИ НА БЪЛГАРСКОТО ПОСОЛСТВО

АТЕНТАТ В КАБУЛ, ДЕСЕТКИ ЖЕРТВИ, НАНЕСЕНИ СА ЩЕТИ НА БЪЛГАРСКОТО ПОСОЛСТВО

126
0
SHARE

В 6:50 българско време пред германското посолство в Кабул, което се намира на около 500 метра от сградата на българската дипломатическа мисия, е избухнало взривно устройство. За щастие българските представители не са пострадали. Взети са мерки за евакуация на нашите дипломати, които се очаква да бъдат настанени в посолството на Великобритания, съобщи за Нова ТВ министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Между 50 и 60 са загиналите цивилни граждани, десетки са ранените при атаката, която е една от най-големите в Кабул за последните години. По всяка вероятност експлозията е била в кола-бомба. Все още няма информация коя точно е мишената на нападението, тъй като в района има редица чужди представителства.

Агенция ТАСС съобщава за двама ранени дипломати от посолството на Япония. Нанесени са щети и по сградата на китайското представителство.

Източник от здравното министерство в Афганистан обяви, че ранените са поне 300. За жалост лекарите в болницата в Кабул споделят, че много от пострадалите са в критично състояние, което означава, че броят на жертвите вероятно ще нарасне.

ФОТО – REUTERS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here