Home Новини Арест за бивш шеф на Porsche

Арест за бивш шеф на Porsche

111
0
SHARE

Развитието на скандала продължава. Прокурори от Мюнхен арестуваха Волфганг Хац, бивш директор по въпросите на научноизследователската и развойната дейност на Porsche, поделение на VW и ръководител на отдела за двигатели в Audi. Неговият адвокат отказа да потвърди за ареста, както и да коментира случая. Самият Хац напусна Porsche миналата година.

От Audi съобщиха, че не разполагат с информация за ареста, но гарантираха, че ще продължат да оказват съдействие на властите. Компанията също беше привлечена в разразилия се скандал, а през март тази година офисите й в Инголщад, където работят около 44 хиляди служители, бяха обискирани. След разследване в САЩ те признаха, че са използвали манипулирани двигатели, а бившият мениджър, италианецът Джовани Памио беше арестуван по подозрение за измама и фалшива реклама във връзка с шпионажа на автомобилния производител. Докато тече разследването той ще бъде в ареста.

Мюнхенската прокуратура съобщи, че е увеличила и броя на заподозрените в разследването.

Да припомним, че през есента на 2015 г. след публикации в медиите бе разкрито, че Фолксваген е оборудвал 11 милиона дизелови автомобила в света със специален софтуер, чрез който се манипулират показателите за отработените газове.

фото: RetailDetail

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here