Home Новини Фалшиви полицаи, истински кокаин

Фалшиви полицаи, истински кокаин

280
0
SHARE

Смята се, че банда е заловила 1,1 тона наркотици в грабеж с филмови набези.

Мъжете, които са на възраст между 25 и 50 години, са заловени и ще трябва да отговорят за действията си пред Хамбургския окръжен съд.

Предисторията – на 8 ноември 2018, на паркинг на магистрала А 7 южно от Хамбург, заподозрените са пуснали синя полицейска светлина. Един от тях се провиква – полиция. Така те отвличат на практика камион, в който според официалните данни има 40 тона желатин в контейнери. Стоката е за фирма в Баден-Вюртемберг, а пратката е доставена два дни по-рано от Сантос, Бразилия с кораб MSC Elodie. Това са хиляди стоманени кутии, в които само съвсем малко количество е желатин – останалото е 1,1 тона кокаин на пазарна стойност оценявана за над 160 милиона евро.

Шест месеца по-късно осемте мъже, участвали в „акцията“ са добре охранявани в окръжния съд в Хамбург. Те са от Германия, Полша и Италия. Освен за трафик на наркотици, те също са обвинени в кражби, насилие и лишаване от свобода. Срещу тях е повдигнато още едно обвинение, което изглежда незначително на фона на другите – а именно – злоупотреба с държавна власт. Голяма част от кокаинът е бил поставен в кутии за банани.

Обвинението наподобява трилър, защитниците се опитват да забавят процеса.
Зад този трилър, обаче, стоят имената и лицата, на хора близки до известните като „Hells Angels“.

Като обвиняеми са привлечени още петима мъже, които обаче ще отговарят пред Райнния съд в баварския град Ландсхут.
Според прокуратурата поне двама от основните обвиняеми са знаели какво крие желатинът както и кога точно се е очаквало да пристигне товарът. Според разследването някои от обвиняемите – псевдополицаите, са били оборудвани с водоустойчиви мобилни телефони и блокиращ алармен сигнал, блокиращ GPS сигналите. Така те са могли да следват стоката когато преминава през ветеринарната служба и митниците, след което на магистралата отстраняват шофьора и отвличат стоката.

Въпреки че често полицията открива и задържа наркотици, пазарът процъфтява, дори и в германските пристанища, които преливат от все по-мощни доставки.

фото:
Port of Hamburg

източник:
https://www.sueddeutsche.de/panorama/kokain-hamburg-drogen-1.4437835

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here