Home Новини Смяната на часовото време – отложен старт до 2021

Смяната на часовото време – отложен старт до 2021

92
0
SHARE
Решението да се отмени смяната на часовото време в ЕС е с цел да се даде повече време на страните членки да се подготвят, коментира австрийският министър на транспорта.
По принцип началната дата бе обявена за 2019 г., но ускореният график, предвиждан от Европейската комисия, беше поставен под въпрос още през октомври, тъй като някои страни предупредиха, че те няма да могат да вземат необходимите мерки да се приспособят в области като въздушeн транспорт например.

Предожението на еврокомисията бе страните в ЕС да се откажат от преминаването от зимно към лятно часово време. Дотук се стигна след онлайн анкета в целия ЕС, според която 84-процента от включилите се подкрепят идеята.

Българиия обаче бе на другия полюс и участниците в допитването бяха изразили желанието да се запази зимното часово време.

За да се извърши подобна промяна страните членки и Европейският парламент ще трябва да одобрят окончателна реформа. След това всяка страна сама за себе си ще трябва да реши кое часово време да запази.

foto: Depositphotos

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here