Home Новини Роумингът с нови цени

Роумингът с нови цени

352
0
SHARE

0.445 лв. на минута за повиквания и 0.14 лв. на съобщение са максималните цени в български левове

Тарифите са с ДДС и не следва да се превишават.

Те влизат в сила от 15 май 2019 г.

Цените на дребно за мобилни и фиксирани повиквания от една до друга държава в ЕС не трябва да превишават 19 евроцента на минута. Таванът за текстово съобщение пък ще бъде в рамките до 0.06 цента.

Какво означава това за всеки един потребител?

Ако използвате мобилното си устройство в друга държава от ЕС, обажданията, SMS-ите или данните ще се таксуват като тези, когато сте си в родната страна. Това означава, че ако имате неограничени разговори и SMS у „дома“, това ще важи и в рамките на страните от целия ЕС. Националните оператори могат да прилагат правило за справедлива употреба за роуминг, докато сърфират в интернет. Ако случаят е такъв, вашият оператор трябва да ви информира предварително за това ограничение и да ви предупреди, когато бъде достигнат този лимит. Когато достигнете лимита за данни по време на роуминг, можете да продължите да ползвате роуминг на данни за много малка такса: до 7,7 € / GB + ДДС. 6,5 пъти по-малко от преди 15 юни 2017 г. и 25 пъти по-малко, отколкото преди април 2016 г. Цените за роуминг „като у дома“ не са предназначени за постоянен роуминг.

Това означава, че ако пребивавате повече от 4 месеца в чужбина, когато използвате телекомуникационни услуги у дома, вашият оператор може да се свърже с вас и да поиска от вас допълнителна сума, която не може да надвишава регулираните роуминг услуги на едро (максимум 0,032 евро). на минута за разговор, 0,01 евро за SMS и 7,7 евро / GB за данни с ДДС).

източник:

https://europa.eu/newsroom/highlights/special-coverage/end-roaming-charges_de

фото:

TB GUIDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here