Home Интересно Ново проучване – алкохолът – помощник за добра памет?

Ново проучване – алкохолът – помощник за добра памет?

194
0
SHARE

Учени от Университета Ексетър в Англия твърдят, че алкохолът всъщност помага на мозъка да запамети по-лесно непозната и нова информация. Условието обаче е това, което трябва да се научи да бъде преди приема на първото питие, съобщава британският в. Индипендънт.

Изследването е проведено сред 88 души на възраст 18-53 години, като всички те са имали редовна, но умерена консумация на алкохол. На участниците в експеримента била дадена задача да запаметят поредица от думи. След което хората били разделени на две групи – на едната бил даден алкохол – средно около 100 мл. концентрат или по две халби бира, другите били оставени без напитки. Задачата имала повторение на следващия ден. Тогава учените установили, че консумиралите алкохол помнят много повече и се представят по-добре в новото изпитание. За изненада на учените хората, изпили най-много алкохол имали и най-добри резултати.

Авторите на изследването разбира се напомнят, че въпреки тези неочаквани данни редица други изследвания потвърждават и негативното влияние на алкохола.

фото: menhotnews.bg

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here