Home Новини Лидер на корупционна схема – това е обвинението към шефа на ДАБЧ

Лидер на корупционна схема – това е обвинението към шефа на ДАБЧ

118
0
SHARE

Очаква се разследващите да уточнят колко от общо 20-те задържани в понеделник също ще бъдат привлечени като обвиняеми по делото. Освен председателят Петър Харалампиев е задържан и секретарят на агенцията Красимир Томов. По думите на адвоката на Харалампиев Николай Кокинов (бившият градски прокурор) разследването е за организирана престъпна група за длъжностни и документни престъпления, както и за корупция.

Същевременно правосъдният министър Цецка Цачева призна, че Държавната агенция за българите в чужбина има проблем с издаването на удостоверения за български произход. По тази причина ще се изготвят промени, с които да се ревизира процедурата. Цачева посочи, че за година отказ за издаване на удостоверение за български произход са получили 750 души. Причините са различни – на 96 от лицата заради криминално минало.

Читател на Инфо-Портал бг коментира:

Станислав Кабланов „Аз съм роден в Русия 1986 г. От 1988 г. живея в България. Дадоха ми българско гражданство, чак 2012 г. След репортажи излъчени от БТВ. През целия период от време съм живял само в България. Когато чаках пред министерството. Имаше един дебелак, който прекарваше македонци вътре. Даваха им гражданство, срещу 9 месеца адресна регистрация в България, като знаем как се прави, фиктивно. Плащаха си пред охраната на министерството. Така ставаха нещата.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here