Home Култура и Туризъм „Зелена седмица“ в Берлин започна, България е страна-партньор

„Зелена седмица“ в Берлин започна, България е страна-партньор

177
0
SHARE

Над 30 щанда, разположени в палата с площ от 1640 кв.м., 12 земеделски производители и 62 фирми – това е участието на България в най-престижното изложение за храни и селскостопански продукти „Зелена седмица“ в Берлин. За първи път страната ни е и партньор на панаира.

В българската палата посетителите освен, че ще могат да се насладят на типично български продукти като луканка, лютеницата, биохрани и много други, ще могат да се докоснат до българския бит и култура, до фолклорните ни ритми с ансамбъл „Българе“ и не само.

Освен това гостите ще могат да опитат традиционната българска кулинария с ястия, сготвени в специално подготвен за целта ресторант.

Българските фирми ще покажат още козметични продукти на основата на българска роза и лавандула. Участието на България в „Зелена седмица“ е под мотото „Ароматът на слънцето“, който символизира българската роза.

Това е 83-то издание на “Зелена седмица“, което се открива днес и ще продължи до 28 януари. Форумът обръща специално внимание на възобновяемите ресурси, биологичното земеделие, градинарството и бъдещето на развитието на селските райони. То е възможност производители от бранша от цял свят да установят бизнесконтакт.

фото и инфо: https://www.presseportal.de/pm/6600/3554216

*заглавно фото – Десислава Танева, министър на земеделието и д-р Кристиан Гьоке, председател на УС на панаира в Берлин

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here