Home Новини Задържан е основният заподозрян за убийството на русенската журналистка

Задържан е основният заподозрян за убийството на русенската журналистка

222
0
SHARE

Това е 21-годишният Северин Красимиров. Той е успял да избяга през Румъния и е задържан в Германия. Информацията съобщи лично вътрешният министър Младен Маринов на извънреден брифинг днес. Според главния прокурор Сотир Цацаров на този етап не може да се твърди, че убийството е заради професионалната работа на Виктория Маринова. Все още полицията не изключва нито една версия, но една от хипотезите е, че става дума за спонтанно сексуално нападение.

Задържаният предстои да бъде разпитан от местен съд и да бъде екстрадиран в България. Той е засечен по ДНК, което е съвпаднало 100% с намерените доказателства. Телесните увреждания, които той нанася са изключително брутални, тъй като заподозреният е тренирал бокс и има данни, че преди това е изпил големи количества алкохол. Той е бил засечен от видеокамера на русенска алея, в близост до местопрестъплението. Красимиров е криминално проявен и е познат на полицията от други негови действия.

Да припомним, че заради този случай България бе под силен международен натиск както от страна на ЕК, така и от страна на САЩ, които предложиха помощ в разследването.

Днес премиерът Борисов осъди Брюксел и каза, че ще постави „на сериозен разговор“ темата, когато отиде на среща на Европейската народна партия.

„В рамките на три дни прочетох чудовищни неща за България и нито едно вярно… С нищо не сме заслужили като държава, така да бъдем охулени”.

Според Борисов:

Българи направиха така през последните дни, че за България да се говори като за Малта и Словакия – да си очернят държавата по най-брутален и гаден начин.“

foto: www.sueddeutsche.de

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here