Home Новини Битката на учениците за екологията

Битката на учениците за екологията

80
0
SHARE

В над 100 държави ученици се присъединиха към инициативата, тръгнала от 16-годишната Грета Тюнберг от Швеция

„Freidays for Future“ тази тема (петъци за бъдеще) обедини стотици ученици, които от миналата година всеки петък демонстрират по улиците. Първоначално в Швеция, но по-късно и в Германия, а в края на тази седмица в Швеция, Шотландия, Франция, Италия, Кипър, Белгия, Финландия, Япония, Южна Корея и десетки други държави в общо над 1600 града.

Учениците имат едно-единствено искане – промяна в политиката по опазването на околната среда, сериозни и спешни мерки за борба с климатичните промени.

Най-активни в протестите този път бяха италианските ученици – 235 училища се включиха, което няма аналог в другите страни.

В Германия например групата на учениците „Freidays for Future“ в социалните мрежи е почти 30 хиляди. Именно благодарение на новите възможности на общувани подрастващите организират и своите протести.

https://www.facebook.com/fridaysforfuture.de/

На последната демонстрация в Хамбург, която бе по време на едноседмичната ваканция, се включиха над 7 хиляди ученици и възрастни, което в. Билд определя като невероятно участие.

https://www.bild.de/regional/hamburg/hamburg-aktuell/fridays-for-future-7000-teilnehmer-in-der-hamburger-city-bei-demo-60692374.bild.html?fbclid=IwAR3YiSNoojkDFZoiPPtsRFJyfX3RD2bunPcPLMfKT7PqZQ-xaROpWyTZi3I

фото: https://www.tagesschau.de/inland/klimaschutz-demonstrationen-fridays-for-future-103.html?fbclid=IwAR0ynMZIGjdmm–dW4W6zKJS9_FZ2lJpBjjTbbb_tccxuVpbhQmAxKloEoE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here