Home Новини Атаката в Утрехт очевидно е терористична

Атаката в Утрехт очевидно е терористична

67
0
SHARE

Тезата на прокурора по случая бе представена днес в съда

Засега се смята, че стрелецът е действал сам. „Разследването вече разкри доказателства, според които става ясно, че заподозреният не е получил помощ от други хора“, се казва в съобщение на прокуратурата.

Да припомним, че главният заподозрян Гьокмен Т., 37-годишен с турски корени, бе арестуван в понеделник вечер след като по-рано през деня стреля в трамвай, убивайки трима души. При атаката той рани други трима, които са се опитвали да помогнат на жертвите. Освен този мъж впоследствие бяха арестувани други трима на възраст между 23 и 40 години, но те са освободени.

Първоначалната версия, че мъжът е имал връзка с някоя от жертвите се оказа невярна. Разследването не успя да събере доказателства в тази посока, но е намерено писмо, което има препратки към терористичен мотив.

Успоредно с това Турция обяви, че ще проведе собствено разследване.

Заподозреният е известен на полицията със системни нарушения.
„Ние знаем много за него“, каза Руткер Джеукен от полицията.
През декември 2013 г. Гьокмен е съден за опит за убийство. Само преди две седмици срещу него е започнал друг процес, в който то е обвинен и за изнасилване. Наред срещу него са водени дела за кражби, имуществени щети и обида.

фото и източник:

Още по темата: https://www.t-online.de/nachrichten/ausland/id_85444548/staasanwaltschaft-schuetze-von-utrecht-handelte-allein-und-mit-terror-motiv.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here